Opzet 2019

Het GKW bestaat dit jaar uit twee onderdelen, een tijdrit en een puntenkoers. De winnaar van het gecombineerde klassement (tijdrittijd minus in de puntenkoers verdiende bonificatieseconden) mag zich een jaar lang Gereformeerd Kampioen Wielrennen noemen.

Individuele tijdrit Amerongse Berg

Een vlakke aanloop van 1,5 kilometer, dan een kilometer klimmen (gemiddeld 4 procent, maximaal 7), en dan nog iets minder dan een kilometer tot de streep. Wie het snelst is wint de tijdrit.

Puntenkoers op het parcours van AXA Valleirenners

De puntenkoers kennen we van het baanwielrennen (hoe werkt zie je in de video hieronder), maar kan ook prima op asfalt, om precies te zijn op het 1,2 kilometer lange parcours van AXA Valleirenners in Veenendaal.  Daar rijden we (natuurlijk!) 31 rondes, met elke drie ronden een tussensprint, waarbij 5, 3, 2 en 1 seconden te verdienen zijn (de laatste keer 10, 6, 4, 2). Renners die erin slagen een ronde voorsprong te pakken (dat is met deze parcourslengte wel een stuk minder waarschijnlijk dan op de baan), verdienen 20 seconden. Wie de meeste seconden pakt wint de puntenkoers.