Opzet 2020 (onder voorbehoud!)

Het GKW bestaat ook dit jaar uit twee onderdelen een teamsprint en een (bijzondere) ploegentijdrit. In tegenstelling tot de eerste twee edities is het dus een kampioenschap voor teams, en wel voor teams van drie personen. De winnaars mogen zich een jaar lang Gereformeerd Kampioen Wielrennen noemen.

Teamsprint 

We beginnen met een teamsprint. Het concept is eenvoudig: een tijdrit van een kilometer met staande start, de tijd van de eerste finisher telt, de twee andere teamleden mogen dus worden gelost. Het lijkt op de teamsprint in het baanwielrennen, met als verschil dat de teams vrij zijn in wie welk deel op kop rijdt.

Ploegentijdrit/ploegenachtervolging

  • De tijdrit heeft een lengte van 36,6 kilometer (drie keer dit rondje).
  • De uitslag van de teamsprint bepaalt de startvolgorde in de tijdrit. De winnaar van de teamsprint start dus als eerste in de ploegentijdrit.
  • De tijdsverschillen uit de uitslag van de teamsprint worden vermenigvuldigd met een factor 20 [die factor kan nog wijzigen], en dat getal bepaalt vervolgens de marge tussen de starttijden. Als de nummer 1 van de teamsprint een seconde sneller was dan de nummer 2, moet nummer 2 in de ploegentijdrit dus 20 seconden goedmaken. Bekijk de tweede etappe uit La Course 2017 voor een indruk.
  • In de ploegentijdrit mag een van de drie renners worden gelost; de tijd van de tweede renner die over de streep komt telt dus.
  • Stayeren achter een ander team is NIET toegestaan (vanzelfsprekend WEL achter je teamgenoten, daar is het een ploegentijdrit voor…)